Workshops op maat

Je kunt elke hieronder beschreven workshop, of een combinatie van thema’s afspreken met een eigen groep van minimaal 3 deelnemers. De inhoud wordt afgestemd op jullie interesse en behoefte. Bijvoorbeeld in bedrijf, familie of vriendengroep. Bel of mail voor de mogelijkhedenen.
Tenzij anders vermeld duurt elke workshop 3 uur. Kosten € 25,- per persoon, korting bij grotere groepen. Alle workshops zijn inclusief thee met iets lekkers en een reader.
Workshop en lunch: bij ochtendworkshops is het mogelijk om na afloop aan te schuiven voor een Ayurvedische lunch. Bij buitenworkshops kan een Ayurvedische picknick worden toegevoegd.

Makkaho: energie-oefeningen met de 5 elementen: De mens is even als de kosmos opgebouwd uit de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze korte serie (10 minuten) stretch-oefeningen uit de Japanse Zen traditie werken op energiebanen en belangrijke organen en daardoor op de totale gezondheid. Er wordt uitleg gegeven en samen geoefend. Bij fysieke beperkingen worden aanpassingen aangeleerd. Na de workshop kun je deze serie thuis beoefenen, bijvoorbeeld in combinatie met meditatie.

Surya Namaskar – Zonnegroet: deze bekende yoga-oefening kan op veel manieren beoefend worden, zowel dynamisch / sportief als ontspannen/ meditatief. In de workshop worden achtergronden besproken, variaties getoond, bijbehorende mantra’s geleerd. En natuurlijk gaan we veel bewegen en oefenen. De workshop wordt afgesloten met ontspanning en meditatie.

Stiltedag: Een hele dag samen stil zijn en intensief werken met yoga en meditatie. Van 9.00 – 15.30. Dompel jezelf onder in de helende stilte van yoga. Inclusief lunch met brood en Ayuredische soep.

Loopmeditatie en voetmassage: Contemplatief wandelen is een vorm van meditatie waarbij je heel langzaam en aandachtig loopt. (Een deel van) de workshop vindt buiten plaats, we zoeken daarvoor een rustig, schoon grasveld in de buurt. Een heerlijke voetmassage, waarbij elke deelnemer de eigen voeten maseert, maakt de workshop compleet. Buitenworkshops kunnen uitgebreid worden met een Ayurvedische picknick.

Ayurvedisch koken voor 1 of 2 personen: wil je graag Ayurvedisch koken, maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Kom samen koken en eten. Een kijkje in de keukenkastjes: ruiken, voelen, proeven, veel praktische tips. Je mag aangeven welke gerechten je graag wilt maken en we gebruiken groenten en kruiden uit mijn eigen volkstuin.

Satsang: Samen Zijn: naast bovengenoemde workshops worden ook andere momenten van Samen-Zijn georganiseerd, geinspireerd door de Himalaya Traditie. Daaraan zijn geen kosten verbonden; een vrije gift voor het werk van Swami Veda en de Traditie wordt op prijs gesteld. Kijk op de Satsang pagina van deze site.