Chaire: Yoga en meditatie in Himalaya Traditie

Riemke de Groot, 053-4347340, contact

WORKSHOPS
Chaire werkt met geplande data en "workshop on demand". Geplande data gaan door bij minimaal 3 deelnemers. Zie hiervoor de kalender. U kunt ook een workshop afspreken voor een eigen groep bijvoorbeeld in bedrijf, familie of vriendengroep. De inhoud wordt dan afgestemd op uw interesse en behoefte, combinatie van thema's is ook mogelijk. Bel of mail gerust voor de mogelijkheden en een offerte. Prijzen van workshops zijn inclusief thee met iets lekkers en een reader.

Workshop en lunch
Bij ochtendworkshops is het mogelijk om na afloop aan te schuiven voor een Ayurvedische lunch. Bij buitenworkshops is er de mogelijkheid voor een Ayurvedische picknick. Kosten € 5,- per persoon.

Yogaweekend voor meer informatie klik hier

Makkaho: energie-oefeningen met de 5 elementen: een korte serie afkomstig uit de Japanse Zen traditie, die door iedereen gedaan kan worden. De mens is evenals de kosmos opgebouwd uit de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. De oefeningen werken op de energiebanen en op alle belangrijke organen en daardoor op de totale gezondheid. Er wordt uitleg gegeven en samen geoefend. Bij fysieke beperkingen kunnen de oefeningen gemakkelijk aangepast worden, ook dit zal in de workshop besproken worden. Het is een fijne serie om regelmatig te beoefenen, bijvoorbeeld in combinatie met meditatie.
Zonnegroet: deze bekende dynamische yoga-oefening is heel geschikt om thuis regelmatig te doen, vooral 's ochtends vroeg of als warming up bij sportactiviteiten. In de workshop worden achtergronden besproken, variaties getoond en natuurlijk gaan we veel bewegen en oefenen. De workshop wordt afgesloten met ontspanning en meditatie.
Stiltedag
Een hele dag samen stil zijn en intensief werken met yoga en meditatie.
09.00 yogales, 10.00 meditatie, 10.30 uitleg, 11.00 yantra inkleuren, 12.00 corvee/ vrij, 12.30 lunch met brood en Ayurvedische soep, 13.00 corvee/ vrij, 13.30 wandelen, 14.30 ruimte voor verdiepende vragen, 15.00 yoga en meditatie, 15.30 afsluiting (tijden bij benadering).
Contemplatief wandelen en voetmassage
Contemplatief wandelen is een vorm van meditatie waarbij je heel langzaam en aandachtig loopt. In de workshop wordt uitleg gegeven en veel geoefend. (Een deel van) de workshop vindt buiten plaats, we zoeken daarvoor een rustig, schoon grasveld in de buurt. Een heerlijke voetmassage, waarbij elke deelnemer de eigen voeten masseert maakt de workshop compleet. Buitenworkshops kunnen uitgebreid worden met een Ayurvedische picknick.
Ayurvedisch koken voor 1 of 2 personen
Heb je belangstelling voor de Ayurvedische keuken, maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Kom dan bij Chaire koken en eten. Een kijkje in de keukenkastjes: ruiken, voelen, proeven, veel praktische tips. Je mag aangeven welke gerechten je graag wilt maken en we gebruiken onder andere groenten en kruiden uit mijn eigen volkstuin. De workshop duurt 3 uur,'s middags of 's avonds na afspraak. Recepten kunnen na afloop gemaild worden. Voor € 7,- per persoon kan nog iemand (huisgenoot, vriendin) mee eten.
Ayurvedische voeding
Twee dagdelen. Eerste: een inleiding in de Ayurvedische kijk op voeding, afgestemd op persoon, levensstijl en seizoenen. Veel aandacht voor concrete toepassingen. Tweede: voedingstrends kunnen besproken worden, aan de hand van wensen en interesse van de deelnemers. De workshop geeft je handvaten om je eigen voedingspatroon te verbeteren. Inclusief reader, thee met hapjes, kruidenmonsters en een kortingbon voor een Ayurvedische behandeling.
Ayurvedische massage
Iedere deelnemer masseert eigen benen, armen en hoofd met een passende Ayurvedische kruidenolie. Er worden aanwijzingen gegeven voor zelfmassage thuis. Een fijne aanvulling op yoga en/of een prettige activiteit in een gezond leven. Deelnemers krijgen een klein flesje kruidenolie mee om thuis te gebruiken. Tegen kostprijs is de olie ook te koop. Inclusief thee en informatie op papier. Aan het eind van de avond een ontspanningsoefening om na te voelen en na te genieten.
Yantra tekenen en schilderen
Een yantra is een geometrische figuur die in de yoga-traditie gebruikt wordt bij meditatie. Het zelf tekenen en schilderen van een yantra is een meditatieve bezigheid. Er wordt gewerkt met plakaatverf in heldere kleuren. Tijdens de workshop leer je de basis van het tekenen en schilderen, zodat je die thuis kunt toepassen. Ook wordt aan het eind van de tweede workshopdag een meditatie met de zelfgemaakte yantra beoefend. Inclusief gebruik van materialen, informatie op papier en kleur-kopieën van enkele yantra's naar keuze.
2 dagdelen van 3 uur of 1 hele dag met lunch (€ 5,- pp). Minimaal 2, maximaal 4 deelnemers.
Meditatie en Verdieping, 4 avonden
Meditatie als "in het midden zijn" of "in het moment zijn" waarbij de mind stil wordt gemaakt kan een oefening zijn van een kwartiertje tot een half uur per dag. Maar meer nog kan het een levenshouding worden. Tegenwoordig wordt dat ook wel mindfullness genoemd. In deze cursus gaan we hier dieper op in. Eenvoudige yoga-oefeningen gericht op het zitten in meditatie, ademoefeningen, twee lange meditaties in elke bijeenkomst, (wie niet gemakkelijk op de grond kan zitten gebruikt een stoel of krukje), inspirerende teksten uit verschillende tradities, uitleg en ruimte voor vragen. Huiswerk dat gericht is op het oefenen van een meditatieve levenshouding. Inclusief uitgebreide reader en kortingbon voor yoga of Ayurveda.
Satsang: Samen Zijn
Naast bovengenoemde workshops organiseert Chaire ook andere momenten van Samen-Zijn, geinspireerd door de Himalaya Traditie. Daaraan zijn geen kosten verbonden, een vrije gift voor het werk van Swami Veda en de Himalaya Traditie wordt op prijs gesteld. Satsang

Prijslijst

terug naar overzicht

Opgeven voor de nieuwsbrief (ongeveer 5x per jaar)